ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în Moldova

17:37 | 21.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul Gheorghe Bălan l-a primit astăzi pe Ambasadorul Michael Scanlan, şeful Misiunii OSCE în Moldova, a comunicat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare. 

În cursul întrevederii s-a discutat despre situaţia actuală în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, rezultatele obţinute în cadrul grupurilor de lucru sectoriale, activităţile prioritare pentru perioada următoare, precum şi despre perspectivele reluării negocierilor în formatul „5+2”.

În context, Gheorghe Bălan a reiterat deschiderea politică a autorităţilor moldoveneşti pentru dinamizarea şi aprofundarea dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă populaţia de pe cele două maluri ale Nistrului, inclusiv pentru asigurarea condiţiilor necesare bunei funcţionări a şcolilor din regiunea transnistreană cu predare în grafie latină, eliminarea obstacolelor artificiale din calea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi serviciilor, deblocarea accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile lor agricole situate după traseul Tiraspol-Rîbniţa.

Interlocutorii au abordat şi alte subiecte relevante în contextul procesului de negocieri. 

img17002193

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!