ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a instituit platforma permanentă de dialog cu societatea civilă

19:00 | 21.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. În urma finalizării procesului de selectare a membrilor Consiliului Naţional pentru Participare (CNP), pentru mandatul 2017-2019,  au fost selectaţi 26 de membri, reprezentanţi ai grupurilor organizate ale societăţii civile, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

CNP va avea rolul de a consolida platforma de comunicare cu societatea civilă în procesul de elaborare, implementare, monitorizare, evaluare şi actualizare a documentelor de planificare strategică.  Totodată, scopul instituţionalizării raporturilor dintre autorităţile publice centrale şi societatea civilă este de a dezvolta la nivel naţional un mecanism de promovare a participării organizaţiilor societăţii civile la procesul decizional - angajamente prevăzute în Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană. 

În perioada 20 ianuarie - 20 februarie 2017, Cancelaria de Stat a desfăşurat concursul public de selectare a membrilor CNP.  

Consiliul Naţional pentru Participare a fost instituit în baza Hotărîrii de Guvern nr. 11 din 19 ianuarie 2010, modificat prin Hotărîrea de Guvern nr. 1430 din 28 decembrie 2016.

img17002197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!