ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu reprezentanții organizațiilor evreiești din SUA

08:43 | 22.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut marți o întrevedere cu reprezentanții organizațiilor evreiești în Washington D.C., Coaliția națională pentru susținerea evreilor din Eurasia, Muzeul Holocaustului din Statele Unite ale Americii, Organizația neguvernamentală B’nai B’rith International și Organizația Mondială pentru Restituirea Proprietăților aparținînd Evreilor, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii au fost remarcate progresele Republicii Moldova în eforturile de combatere a antisemitismului și comemorare a tragediei Holocaustului, inclusiv prin adoptarea recentă de către Guvern a Planului de acţiuni pentru implementarea Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova privind acceptarea Raportului Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului.

Participanții la reuniune au convenit asupra continuării eforturilor de consolidare a cooperării cu organizațiile evreiești pe diverse domenii.

img17002205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!