ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost poliţist din Ungheni va fi judecat pentru torturarea unui minor

10:05 | 22.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Un ofiţer de sector al Inspectoratului de Poliţie Ungheni va fi judecat pentru tortură comisă asupra unui minor, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, în toamna anului 2016, poliţistul, suspectînd un minor de pescuit ilegal, l-a impus să urce în automobilul său personal şi l-a transportat la iazul din sat. Ajunşi acolo, ofiţerul l-a impus pe minor să se dezbrace şi să strîngă plasele de pescuit din iaz. În urma acţiunilor, minorul a fost scos din apă în stare de hipotermie şi semi-conştiinţă.

La demersul procurorilor, poliţistul a fost plasat în arest preventiv.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă de pînă la 15 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a exercita anumite funcţii pe un termen de pînă la 15 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!