ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grigore Gacikevici a fost reţinut într-un nou dosar privind fraudele de la BEM

10:36 | 22.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Ex-preşedintele Consiliului de administraţie al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici, a fost reţinut pentru 72 de ore de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii anticorupţie într-un nou dosar ce vizează fraudele de la Banca de Economii (BEM), informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CNA, acesta este bănuit de încălcarea regulilor de creditare, prin acordarea unui credit de 1,7 milioane de euro unui agent economic.

Oamenii legii au iniţiat pe acest caz un dosar penal, iar dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă pînă la 7 ani de închisoare.

Grigore Gacikevici, alături de alte persoane din fosta administraţie a BEM, a ajuns pe banca acuzaţilor după ce procurorii au stabilit că aceştia au cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari instituţiei financiare. Printre inculpaţi se află foștii șefi ai Direcţiei credite, Direcţiei securitate şi Direcţiei juridice ale BEM. Dosarul a fost transmis în instanţa de judecată în aprilie 2013.

În prezent, fostul şef al BEM se află în custodia CNA, fiind arestat pe un alt dosar care vizează devalizarea băncii.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!