ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un procuror din raionul Edineţ a fost reţinut pentru corupere pasivă

12:46 | 22.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Un procuror din raionul Edineţ a fost reţinut pentru corupere pasivă, a anunţat astăzi Serviciul de presă al Procuraturii Generale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, un dosar pe acest caz a fost iniţiat acum o lună, în baza denunţului unei persoane care reclama acţiunile coruptibile ale procurorului din Edineţ. Astfel, denunţătorul era urmărit penal pentru furtul unui telefon mobil, iar procurorul care conducea urmărirea penală i-ar fi solicitat 20 mii de lei în schimbul încetării urmăririi penale.

Suspectul a primit banii în trei tranşe de 10 şi, respectiv, cîte cinci mii de lei, acesta fiind reţinut după primirea a ultimei tranşe - depistată şi ridicată în cadrul percheziţionării automobilului personal.

Bănuitul are 42 de ani şi activează în cadrul organelor procuraturii începînd cu anul 1998. Acesta a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar în scurt timp Procuratura Anticorupţie îi va înainta învinuirea şi va depune un demers de aplicare a arestului preventiv în privinţa acestuia.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă de la 7 la 15 ani de închisoare cu amendă de la 400 mii la 500 mii de lei.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!