ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze pentru transportul elevilor

13:17 | 22.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, donația urmînd să fie concretizată în cadrul ședinței în format restrîns a guvernelor celor două țări, care se va desfășura joi, la Piatra Neamț, a anunțat astăzi premierul României, Sorin Grindeanu, informează MOLDPRES.

"Sînt lucruri concrete pe care le vom decide în ședința noastră comună de mîine, de la Piatra Neamț. Unul dintre acestea este cel legat de donația pe care România o face către Republica Moldova — cele 96 de microbuze destinate transportului elevilor", a declarat Grindeanu, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit șefului Executivului român, această donație este o continuare a unui program din anii anteriori.

"În anii trecuți, noi am mai donat 100 de microbuze. Relația dintre România și Republica Moldova e o relație specială, avînd în vedere rădăcinile comune istorice și așteptările pe care societatea și din România și din Republica Moldova le au. De aceea, o considerăm o ședință extrem de importantă", a mai spus Grindeanu, citat de AGERPRES.

La rîndul său, vicepremierul Sevil Shhaideh a afirmat că donația a fost agreată în baza schimburilor de scrisori între Guvernele României și Republicii Moldova.

"În cadrul ședinței de mîine, de la Piatra Neamț, vom agrea și lista localităților unde aceste microbuze vor merge. Acestea sînt deja achiziționate, sînt pregătite, mai urmează doar să le transportăm către Chișinău. Deci sperăm că în maxim trei săptămîni aceste microbuze să ajungă în Piața Mare din Chișinău, unde vom face donația efectivă către Guvernul Republicii Moldova", a arătat Sevil Shhaideh.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, va întreprinde mîine o vizită de lucru în România. După întrevederea tete-a-tete a Premierilor, discuţiile vor fi continuate în şedinţa în plen a celor două delegații oficiale din care vor face parte mai mulţi miniştri.

(Editor A. Răileanu)

 

img17002217

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!