ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei membri ai unui grup criminal au fost reţinuţi pentru escrocherie şi evaziune fiscală

13:34 | 22.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Trei membri ai unui grup criminal, specializat în comercializarea cerealelor, au fost reţinuţi pentru escrocherie şi evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Anunţul a fost astăzi de către procurorul Nadejda Busuioc, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit procurorului, timp de doi ani de activitate, gruparea a adus statului un prejudiciu de circa 10 milioane de lei. „Gruparea era formată din 10 persoane fizice, care activau prin intermediul altor nouă persoane juridice. Suspecţii, cu ajutorul întreprinderilor specializate în comercializarea produselor agricole, puneau în aplicare mai multe scheme frauduloase şi duceau în eroare simplii producători de cereale. Astfel, cerealele erau comercializate fără întocmirea actelor necesare, ulterior suspecţii nu achitau mijloacele băneşti promise, producătorii fiind înşelaţi”, a afirmat Nadejda Busuioc.

Sursa citată a menţionat că pe acest caz au fost reţinute trei persoane, printre care şi organizatorul acţiunii frauduloase, care a gestionat activitate grupării. „Bănuiţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind înaintat demersul de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile”, a spus Busuioc.

La rîndul său, şeful de secţie în cadrul Direcţiei Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Vitalie Procopii, a menţionat că procurorii au efectuat pe acest caz mai multe percheziții, în urma cărora au depistat documente ce demonstrează contabilitatea dublă menţinută de bănuiţi. „În prezent, urmează să fie demarate o serie de măsuri speciale de investigații pentru identificare și reținerea tuturor celor implicați”, a specificat Procopii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii riscă pînă la 6 ani de închisoare.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!