ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost inaugurate Expoziţiile internaţionale MOLDCONSTRUCT şi MOLDENERGY

14:01 | 22.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. La Centrul “Moldexpo” din Chișinău au fost inaugurate astăzi Expoziţia internaţională specializată de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii MOLDCONSTRUCT, ediţia a XXII-a şi Expoziţia internaţională specializată de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze, echipamente de condiţionare a aerului MOLDENERGY, ediţia a XXI-a, care se vor desfăşura pînă pe data de 26 martie curent, informează MOLDPRES.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, a subliniat la inaugurare că Expoziţia MOLDCONSTRUCT oferă o gamă foarte variată şi bogată de cele mai diferite materiale pentru lucrările de construcţii şi comunicaţii inginereşti, precum şi mijloace tehnice speciale. Totodată, organizarea şi desfăşurarea acestei expoziţii specializate constituie un promotor al stabilirii relaţiilor de cooperare şi încheierii contractelor de afaceri între producători şi consumatori, fapt ce oferă o dezvoltare economică regiunilor ţării. “Sînt convins că actuala expoziţie va impulsiona activitatea tuturor actorilor din domeniu şi va constitui o platformă de comunicare eficientă pentru crearea de noi condiţii necesare unei dezvoltări durabile a ramurii construcţiilor”, a mai spus ministrul.

La ediţia din acest an a Expoziţiei MOLDCONSTRUCT participă 137 de companii din Republica Moldova, Belarus, Germania, Rusia, România şi Ucraina.

Prezent la inaugurarea Expoziţiei MOLDENERGY, viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a menţionat că aceasta este un proiect unic în Republica Moldova şi o platformă de prezentare a soluţiilor pentru sectorul energetic, întreprinderile industriale şi sectorul social. „Producătorii locali şi străini, importatori şi distribuitori, vor oferi tehnologii noi şi echipamente moderne în domeniul ingineriei electrice, echipamente de iluminat, precum şi cele mai noi tehnologii de climatizare, ventilare etc. De asemenea, vor fi prezentate tehnologii inovatoare în domeniul economisirii energiei”, a precizat viceministrul.

La Expoziţia MOLDENERGY şi-au expus produsele 75 de companii din Republica Moldova, Ucraina, România şi Belarus.

Cele două evenimente sînt organizate de Centrul “Moldexpo” cu suportul oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi Ministerului Economiei.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

img17002222

img17002222

img17002222

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!