ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul Rusiei la Eurovision a primit interdicție de a intra în Ucraina

15:31 | 22.03.2017 Categorie: Externe

Kiev, 22 mar. /MOLDPRES/. Serviciul de securitate al Ucrainei a interzis astăzi intrarea pe teritoriul Ucrainei, pe un termen de trei ani, a interpretei ruse Iulia Samoilova. Despre aceasta a declarat purtătorul de cuvînt al Serviciului ucrainean de securitate, Elena Ghitleanskaia, informează MOLDPRES.

„Serviciul de securitate al Ucrainei a interzis intrarea pe teritoriul țării a cetățencei ruse Iulia Samoilova, pe un termen de trei ani. Decizia a fost luată în urma examinării informațiilor privind încălcarea legislației ucrainene de către Samoilova”, a declarat Ghitleanskaia.

Serviciile speciale ale Ucrainei consideră că după ce a participat în vara anului 2015 la un concert în Crimeea, Samoilova a încălcat hotărîrea Guvernului de la Kiev, conform căreia cetățenii străini trebuie să aibă permis special pentru a vizita peninsula.

În același timp, deputatul Radei, Anton Gherașenco, a îndemnat serviciile speciale să-i controleze pe toți participanții la Eurovision dacă au încălcat legislația ucraineană în acest sens.

Semifinalele concursului Eurovision vor avea loc la Kiev pe 9 și 11 mai, iar finala pe 13 mai. La concurs vor participa interpreți din 43 de țări. Rusia trebuia să fie reprezentată de către Iulia Samoilova.

(Editor A. Răileanu)

img17002228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!