ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 23 martie 2017

18:19 | 22.03.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia politică externă și integrare europeană se va convoca în ședință.

Ora 09.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent se va convoca în ședință.

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova, biroul 508.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va întreprinde o vizită de lucru în România.

Agenda vizitei include:

Ceremonia de întîmpinare a Premierului Pavel Filip de către Prim-ministrul român, Sorin Grindeanu. Ora 11.35, clădirea Prefecturii Consiliului judeţean Piatra Neamţ, str. Alexandru cel Bun, 27.

Ora 11.40. Întrevederea bilaterală a celor doi Premieri.

Ora 12.00. Întrevederea în format extins a delegaţiilor Republicii Moldova şi României.

Ora 12.45. Conferinţa de presă comună a Prim-ministrului Pavel Filip şi a Premierului român, Sorin Grindeanu.

Ora 14.00. Oficialii vor întreprinde o vizită la mănăstirea Agapia.

***

Biroul politici de reintegrare invită reprezentanţii mass-media la un briefing de presă, care va fi oferit de către Viceprim-ministrul pentru reintegrare Gheorghe Bălan şi Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Wolf Dietrich Heim.

Ora 10.05, Guvern, sala de conferinţe, et. 1, intrarea din strada Bănulescu Bodoni.

***

Pretura sectorului Buiucani, de comun cu Uniunea Scriitorilor din Moldova, va organiza o festivitate consacrată Zilei Internaţionale a Poeziei.

Ora 14.00, sala de festivităţi a Preturii sectorului Buiucani, str. Mihai Viteazul, 2.

***

PNUD Moldova, în cadrul inițiativei Coolege Vitamine, cu suportul Asociației producătorilor de fructe Moldova Fruct și cu susținerea producătorilor autohtoni de fructe, demarează o amplă campanie de donație de fructe proaspete în peste 44 de instituții de învățămînt din R. Moldova.

Ora 10.15, satul Onițcani, raionul Criuleni, și satul Olănești, Ștefan Vodă.

***

Sindicaliștii din cadrul Federației Sindicale a Educației și Științei vor picheta clădirea Parlamentului.

Ora 14.00.

***

La Centrul “Moldexpo” din Chișinău se desfășoară în perioada 22-26 martie Expoziţia internaţională specializată de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii MOLDCONSTRUCT, ediţia a XXII-a şi Expoziţia internaţională specializată de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze, echipamente de condiţionare a aerului MOLDENERGY, ediţia a XXI-a.

***

Transparency International – Moldova şi IDIS Viitorul invită mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Problemele-cheie în activitatea întreprinderilor cu capital de stat şi opţiunile de redresare a situaţiei”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Asociația Obștească „ONOARE, DEMNITATE ȘI PATRIE” (ODIP) invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Probe despre fraudarea alegerilor de socialişti şi acţiunile ulterioare ale unioniştilor”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN.

***

Ziarul Timpul invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Sondaj socio-politic, realizat de Fondul Opiniei Publice (FOP) la solicitarea ziarului TIMPUL”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN.

***

Partidul Voința Poporului invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „CEC abuzează de Legea privind protecția datelor cu caracter personal pentru a mușamaliza fraudele electorale”.

Ora 13.00, Agenţia de presă IPN.

***

Asociația Naţională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Centrul de Educație PRO DIDACTICA invită reprezentanţii mass-media la Ceremonia de Inaugurare  Sălii Secției de Formare Continuă și Laboratorului Multimedia din incinta Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale /CEITI/.

Ora 12.00, CEITI, str. Sarmisegetuza 48.

***

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită reprezentanţii mass-media să participe la evenimentul de lansare a Concursului de lectură „Bătălia cărţilor”, ediţia a III-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj (România).

Ora 10.00, Filiala „Târgu-Mureș”, bd. Moscovei, nr. 8.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, se va afla la Chișinău și Tiraspol în perioada 22-24 martie.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, efectuează, în perioada 20-23 martie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!