ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O femeie a murit, iar numeroși răniți sînt în stare foarte gravă după atacul de la Londra

18:48 | 22.03.2017 Categorie: Externe

Londra, 22 mar. /MOLDPRES/. O femeie a murit în urma atacului de miercuri de pe Podul Westminster din Londra, anunță The Guardian, citînd surse medicale preluate de Press Association, AGERPRES și MOLDPRES.

Sursa citată precizează că multe dintre persoanele rănite aflate în grija medicilor de la spitalul londonez St. Thomas au suferit "răni cumplite".

Postul BBC rezumă principalele momente ale incidentului de securitate care a avut loc miercuri în zona de lîngă sediul Parlamentului, incident pe care Poliția Metropolitană îl califică drept unul de natură teroristă.

În jurul orei locale 14.40, un autoturism marca Hyunday, de culoare gri, a intrat în zona rezervată pietonilor de pe Podul Westminster și i-a lovit pe trecătorii care i-au ieșit în cale.

Mașina a circulat pe trotuar pînă în apropierea uneia dintre intrările în sediul Parlamentului, unde s-a izbit de un gard.

Șoferul a coborît de la volan și s-a îndreptat în fugă spre intrarea în sediul Legislativului. Polițiștii care păzeau incinta l-au oprit, moment în care bărbatul l-a înjunghiat pe unul dintre oamenii legii. Martorii au declarat că atacatorul a fost împușcat în timp ce se pregătea să atace cu cuțitul încă un polițist.

Legislativul și-a suspendat activitatea, iar parlamentarilor li s-a cerut să nu părăsească sediul. Premierul Theresa May se afla în Parlament la momentul producerii atacului. Ea a părăsit clădirea sub escortă și este nevătămată, dar locul unde a fost transportată nu a fost dezvăluit, relatează BBC.

(Editor A. Răileanu)

 

img17002252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!