ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 23 martie 2017

08:08 | 23.03.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia politică externă și integrare europeană s-a convocat în ședință.

Ora 09.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent se va convoca în ședință.

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova, biroul 508.

***

Biroul politici de reintegrare invită reprezentanţii mass-media la un briefing de presă, care va fi oferit de către viceprim-ministrul pentru reintegrare Gheorghe Bălan şi Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Wolf Dietrich Heim.

Ora 10.05, Casa Guvernului, sala de conferinţe, et. 1, intrarea din str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Consilierii prezidențiali Corneliu Popovici și Maxim Lebedinschi vor susține o conferință de presă cu tema: ”Inițiativa legislativă privind modificarea sistemului de organizare a învăţămîntului liceal”.

Ora 13.30, Reședința de Stat, str. N. Iorga, 23.

***

Pretura sectorului Buiucani, de comun cu Uniunea Scriitorilor din Moldova, va organiza o festivitate consacrată Zilei Internaţionale a Poeziei.

Ora 14.00, sala de festivităţi a Preturii Buiucani, str. Mihai Viteazul, 2.

***

PNUD Moldova, în cadrul inițiativei Coolege Vitamine, cu suportul Asociației producătorilor de fructe Moldova Fruct și cu susținerea producătorilor autohtoni de fructe, demarează o amplă campanie de donație de fructe proaspete în peste 44 de instituții de învățămînt din R. Moldova.

Ora 10.15, satul Onițcani, raionul Criuleni, și satul Olănești, Ștefan Vodă.

***

Sindicaliști din cadrul Federației Sindicale a Educației și Științei vor picheta clădirea Parlamentului.

Ora 14.00.

***

Transparency International–Moldova şi IDIS Viitorul invită mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Problemele-cheie în activitatea întreprinderilor cu capital de stat şi opţiunile de redresare a situaţiei”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Asociația Obștească „ONOARE, DEMNITATE ȘI PATRIE” (ODIP) invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Probe despre fraudarea alegerilor de socialişti şi acţiunile ulterioare ale unioniştilor”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN.

***

Ziarul Timpul invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Sondaj socio-politic, realizat de Fondul Opiniei Publice (FOP) la solicitarea ziarului TIMPUL”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN.

***

Partidul Voința Poporului invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „CEC abuzează de Legea privind protecția datelor cu caracter personal pentru a mușamaliza fraudele electorale”.

Ora 13.00, Agenţia de presă IPN.

***

Asociația Naţională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Centrul de Educație PRO DIDACTICA invită reprezentanţii mass-media la ceremonia de inaugurare  a Sălii Secției de Formare Continuă și Laboratorului Multimedia din incinta Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale /CEITI/.

Ora 12.00, CEITI, str. Sarmisegetuza 48.

***

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” invită reprezentanţii mass-media la evenimentul de lansare a Concursului de lectură „Bătălia cărţilor”, ediţia a III-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj (România).

Ora 10.00, Filiala „Tîrgu-Mureș”, bd. Moscovei, nr. 8.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, se va afla la Chișinău și Tiraspol în perioada 22-24 martie.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Prim-ministrul Pavel Filip va întreprinde o vizită de lucru în România. La Piatra Neamţ, Premierul Pavel Filip va avea o întrevedere cu omologul său român, Sorin Grindeanu, după care cei doi oficiali vor participa la ședința comună a Guvernelor de la Chișinău și București în format restrîns.

***

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, efectuează, în perioada 20-23 martie, o vizită de lucru în SUA. 

(Editor M. Jantovan)