ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La MAEIE au avut loc consultări cu societatea civilă asupra noii Agende de Asociere R. Moldova–UE

08:39 | 23.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. În incinta Ministerului Afacerilor Europene şi Integrării Europene au avut loc ieri consultări cu reprezentanţii societăţii civile, dedicate prevederilor noii Agende de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană pentru perioada 2017–2019,  relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE, reuniunea, condusă de către viceministrul Daniela Morari s-a axat pe examinarea propunerilor expuse de către Uniunea Europeană şi discutate cu reprezentanţii autorităţilor naţionale, în contextul negocierilor care se vor desfăşura astăzi, la Chişinău.

Noua agendă de asociere va stabili un set de priorităţi convenite în comun cu Uniunea Europeană pentru perioada 2017-2019, menită să contribuie la implementarea Acordului de Asociere, inclusiv, a capitolelor ce ţin de Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Agenda incorporează elemente politice, reformarea şi consolidarea instituţiilor democratice, statului de drept, independenței justiţiei, respectului pentru drepturile omului, cooperării în domeniul politicii externe şi de securitate, precum şi soluţionării paşnice a conflictelor, cooperării în domeniul justiţiei, libertăţii şi securităţii, cît şi aspecte comercial-economice, inclusiv, cooperarea sectorială în domeniul energetic, transport, ocuparea forţei de muncă şi protecţiei sociale.

img17002256

img17002256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!