ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Andrei Galbur a participat la reuniunea ministerială a Coaliţiei Globale privind combaterea Statului Islamic

08:58 | 23.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, aflat în perioada 20-23 martie într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, a dat curs invitaţiei Secretarului de Stat Rex Tillerson de a participa la reuniunea ministerială a Coaliţiei Globale privind combaterea organizaţiei teroriste Statul Islamic (ISIL), transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

În cadrul acestui eveniment participanţii au efectuat un schimb larg de opinii privind eforturile întreprinse în vederea combaterii terorismului care reprezintă o adevărată provocare şi ameninţare la adresa securităţii statelor lumii. Şefii delegaţiilor, de asemenea, au remarcat principalele realizări obţinute de către Coaliţie în lupta împotriva ISIL, pledînd pentru intensificarea cooperării în vederea prevenirii extremismului şi radicalismului, precum şi a contracarării organizaţiei teroriste ISIL. 

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a exprimat susţinerea pentru eforturile Coaliţiei Globale privind combaterea Statului Islamic, menţionînd importanţa asigurării securităţii politico-militare şi social-economice în regiunile afectate de acţiunile teroriste. 

La finalul reuniunii, a fost adoptată o declaraţie a Coaliţiei prin care părţile au confirmat sprijinul pentru consolidarea eforturilor de combatere a organizaţiei teroriste ISIL.

img17002258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!