ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul potrivit căruia poliţiştii vor primi 25% din amenzile aplicate va fi publicat în Monitorul Oficial

11:44 | 23.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Regulamentul potrivit căruia angajaţii Inspectoratului General de Poliţie (IGP) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor beneficia trimestrial de 25% din sumele amenzilor aplicate şi încasate în bugetul de stat va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Conform documentului, banii vor fi repartizaţi din bugetul IGP.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a specificat anterior că „proiectul are drept scop consolidarea şi eficientizarea capacităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei, creşterea încrederii cetăţenilor în poliţişti, precum şi stimularea financiară a angajaţilor”.

Solicitată de agenţie, şefa Direcţiei relaţii publice a MAI, Alina Zbancă, a menţionat că „primele remunerări angajaţii IGP urmează să le primească în luna aprilie curent”.

Potrivit datelor MAI, în anul 2016, agenţii constatatori ai Inspectoratului Naţional de Patrulare al IGP, au întocmit circa 263 mii de procese-verbale cu privire la contravenţie, dintre care peste 228 mii achitate în sumă totală de 82,6 mln lei.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17002264

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!