ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția britanică a efectuat șapte arestări în raiduri avînd legătură cu atacul de la Parlament

12:24 | 23.03.2017 Categorie: Externe

Londra, 23 mar. /MOLDPRES/. Poliția britanică a efectuat șapte arestări în raiduri la Londra, la Birmingham și în alte orașe, avînd legătură cu ancheta privind atacul de miercuri de la Parlamentul din Londra, informează AFP și REUTERS, preluate de AGERPRES și MOLDPRES.

Șapte persoane au fost arestate la șase adrese diferite în legătură cu atentatul de miercuri, iar cercetările continuă, a precizat Mark Rowley, comandantul unității antiteroriste a poliției britanice, într-o declarație la Scotland Yard.

Poliția metropolitană londoneză, care se ocupă de ancheta asupra atacului de miercuri, a refuzat inițial să precizeze dacă operațiunea din Birmingham anunțată de mass-media a avut legătură cu acesta. Orașul din nordul Angliei este considerat un fief al islamiștilor britanici, iar unul dintre autorii atentatelor de la Bruxelles și de la Paris, Mohamed Abrini, a locuit la Birmingham înainte de atentate, notează AFP.

Pista "terorismului islamist" este privilegiată și în ce privește atacul de miercuri din fața Parlamentului britanic, soldat cu patru morți plus atacatorul și circa 40 de răniți, la exact un an de la atentatele de la Bruxelles. La începutul după-amiezii de miercuri, un bărbat avînd barbă și îmbrăcat în negru a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster, iar după aceea a reușit să înjunghie un polițist și a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel și doi dintre pietonii loviți de mașina atacatorului.

Între răniți se numără și trei liceeni francezi care se aflau în excursie cu școala la Londra.

Joi, accesul pe podul Westminster era blocat de o prezență solidă de poliție. Parlamentul urma însă să se reunească în mod normal în cursul zilei, după ce miercuri premierul Theresa May a subliniat că atacul nu va perturba democrația britanică și viața obișnuită a capitalei.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!