ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Condiţiile tehnice pentru vehiculele accesibile persoanelor cu dizabilităţi vor fi publicate în Monitorul Oficial

16:43 | 23.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Condiţiile tehnice pentru vehiculele accesibile persoanelor cu dizabilităţi vor fi publicate mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Condiţiile tehnice vor fi obligatorii pentru autovehiculele rutiere antrenate în transporturile rutiere de persoane contra cost şi în efectuarea lucrărilor de reutilare a vehiculelor rutiere speciale.

Potrivit documentului, fiecare spaţiu destinat cărucioarelor trebuie să fie dotat cu sisteme de fixare a căruciorului şi sisteme de siguranţă pentru călător. Totodată, toate suprafeţele pe care se va deplasa căruciorul urmează a fi rezistente la alunecare.

La fel, conform regulamentului pe toate laturile rampei urmează a fi aplicată o bandă de culoare în contrast cu culoarea rampei. De asemenea, în exteriorul autovehiculului trebuie să fie aplicat un indicator care informează că acesta este adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi.

Documentul intră în vigoare la 1 aprilie curent.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17002281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!