ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 24 martie 2017

18:20 | 23.03.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la lucrările Conferinței științifice internaționale „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, care se desfășoară sub patronajul șefului statului.

Ora 9.30, Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77.

***

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 11.00,  Parlamentul Republicii Moldova.

***

Reprezentanții mass-media sînt invitați să participe, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca la un forum de discuții privind necesitatea reformei administrativ-teritoriale  a Republicii Moldova.

Ora 10.00, Academia de Administrare Publică din Chișinău, str. Ialoveni, 100.

***

Comisia Electorală Centrală va găzdui  premierea cîștigătorilor concursului de eseuri cu temele „Dreptul la vot”, ”Alegerile – un pas spre viitor” și ”Noi – viitorii alegători”.

Ora 14.00, str. V. Alecsandri, nr. 119, et. 3.

***

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale invită la conferința de presă cu genericul ”Deconspirarea unui grup criminal specializat în  infracțiunii de contrabandă a mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari”.

Ora 12.00, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 73.

***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, în colaborare cu fundația germană Konrad Adenauer, va prezenta Raportul de progres privind implementarea Acordului de Asociere (PNAIAA) - 2016-2017.

Ora 10.00, str. București 90, of. 20, et. 3, Sala de conferințe IPRE.

***

Peste 220 de tineri vor depune Jurămîntul Militar în garnizoanele Chişinău şi Bălţi, cu începere de la ora 10.00.

Locul desfăşurării: Chişinău - Tabăra Militară 142, str. Pietrarilor 1, cartierul Telecentru;  Bălţi - Brigada “Moldova”, str. 31 August 24.

***

La Chișinău va avea loc evenimentul de constituire a Clusterului energiei din biomasă.

Ora 10.00, Business Centre „Le Roi”, str. Sfatul Ţării 29, etaj 2, sala de conferinţe.

***

Presa este invitată la Ședința extraordinară lărgită a Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova.

Ora 10.00, Institutul Muncii, str. Zimbrului 10.

***

Compania Frontera Resources  invită reprezentanţii mass-media la o conferință de presă  cu tema: „Activitatea Frontera Resources Corporation  în Republica Moldova și planurile de viitor”.

Ora 12.00, Agenţia INFOTAG.

***

În contextul marcării Zilei Mondiale de luptă împotriva tuberculozei, Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău va organiza  activităţi de informare, comunicare şi sensibilizare a populaţiei privind impactul tuberculozei asupra populaţiei ca o problemă de importanţă epidemiologică globală.

Ora 10.00, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt”.

***

Asociația ARTIStudio din Chișinău, în colaborare cu Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, vernisează  o expoziție multimedia: proiecții în premieră a 2 filme în desen animat, video realizate de copii și tineri între 5 și 18 ani.

Ora 15.00, Filiala Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” din sediul Teatrului „Licurici”.

***

Un grup de lideri sindicali din domeniul agroindustrial invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Dezastrul provocat în Federaţia Agroindsind de către conducerea pusă sub învinuire pe mai multe articole din Codul Penal, care îşi organizează realegerea în cadrul viitorului Congres”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446. 

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, se află la Chișinău și Tiraspol în perioada 22-24 martie.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va participa la prima reuniune de circumscripție a guvernatorilor de țară a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care se va desfășura în capitala Elveției, orașul Berna.

(Editor M. Jantovan)