ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția britanică a reținut încă două persoane după atacul de la Londra

10:42 | 24.03.2017 Categorie: Externe

Londra, 24 mar. /MOLDPRES/. Alte două persoane au fost reținute în legătură cu atacul de miercuri din fața Parlamentului britanic, ridicînd la nouă numărul celor arestați, a anunțat vineri șeful unității antiteroriste a Scotland Yard, Mark Rowley, informează EFE și AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Într-o conferință de presă, Rowley a informat că cele două persoane, calificate drept „semnificative”, au fost arestate în West Midlands, centrul Angliei, și în nord-vestul țării.

Totodată, potrivit AFP, Mark Rowley a precizat că autorul atacului se numea la naștere Adrian Russell Ajao. Inițial, autorul atacului din apropierea Parlamentului britanic, soldat cu patru morți și peste 20 de răniți, a fost identificat de către Scotland Yard drept Khalid Masood, în vîrstă de 52 de ani. Pe de altă parte, EFE citează The Sun care a informat că individul s-ar fi născut la 25 decembrie 1964 și se numea Adrian Elms.

Născut în Kent (sud-estul Angliei), Masood trăia de puțin timp în West Midlands (centru). Nu făcea obiectul vreunei anchete în curs, dar fusese anterior în vizorul autorităților, pentru o serie de infracțiuni, potrivit Poliției Metropolitane.

(Editor A. Răileanu)

img17002293

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!