ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gas Natural Fenosa a prelungit din nou termenul de prezentare a ofertelor de furnizare a energiei electrice

16:34 | 24.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Companiile Gas Natural Fenosa în Moldova au prelungit pînă la 30 martie termenul de prezentare a ofertelor pentru noile contracte de achiziție a energiei electrice, după ce acum zece zile a extins perioada de prezentare a ofertelor pînă la 27 martie, informează MOLDPRES.

Un comunicat de presă al companiei precizează că ”pentru asigurarea şi promovarea concurenţei în procesul de achiziţie a energiei electrice şi în conformitate cu Instrucţiunea privind achiziţia anuală a energiei electrice, precum şi luînd în considerare scrisoarea nr.06/2-1655 din 23.03.2017 cu recomandarea Ministerului Economiei”, companiile Gas Natural Fenosa în Moldova au prelungit termenul de prezentare a ofertelor pînă la 30 martie 2017. Termenul a fost prelungit ”la cererea unor ofertanţi, dat fiind faptul că aceştia nu reuşesc să prezinte ofertele pînă pe 27 martie”.

Gas Natural Fenosa în Moldova dă asigurări că ”întreprinde toate acţiunile necesare pentru identificarea celei mai avantajoase oferte de furnizare a energiei electrice, atît sub aspectul preţului, cît şi al fiabilităţii şi securităţii livrării pe întreaga perioadă”. Administrația companiei speră că procesul de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice se va încheia cu succes pînă la expirarea actualelor contracte.

La 15 martie curent, Ministerul Economiei anunța că întreprinderile reglementate din sectorul electroenergetic au anunțat că extind termenul de colectare a ofertelor, în condițiile în care ”nici un furnizor nu a venit cu vreo propunere”, cu doar 15 zile pînă la expirarea vechilor contracte, la 31 martie.

Lipsa unor oferte garantate de livrare în volume depline a energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018 de la potențialii furnizori atît din țară, cît și de peste hotare, ”a determinat companiile reglementate din sectorul electroenergetic să extindă termenul de colectare a ofertelor pînă la 27 martie curent”.

Potrivit unor surse oficiale, singura ofertă a venit din Ucraina. Centrala Electrică Moldovenească, numită Centrala de la Cuciurgan, care se confruntă cu anumite probleme legate de costul gazelor livrate, nu a prezentat oferta.

La fel ca și în anul 2015, Republica Moldova a importat în anul trecut energie dintr-o singură sursă, Centrala de la Cuciurgan.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17002310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!