ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucigașul fostului parlamentar rus ar fi agent al Rusiei

19:26 | 24.03.2017 Categorie: Externe

Kiev, 24 mar. /MOLDPRES/. Ucigașul fostului parlamentar rus, Denis Voronenkov, critic al Kremlinului, era un cetățean ucrainean instruit pentru a fi agent al guvernului rus, a declarat vineri un consilier al ministrului ucrainean de interne Arsen Avakov, după crima care a avut loc joi în centrul Kievului, informează agenția DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Criminalul, Pavel Parșov, a trecut în secret granița Ucrainei în Belarus în 2015 și și-a continuat drumul spre Rusia, unde a fost antrenat în sabotaj și însărcinat să se infiltreze în armata ucraineană, a explicat acest oficial, Anton Gerașcenko, într-o postare pe Facebook.

Parșov a servit apoi în Garda Națională a Ucrainei timp de un an, potrivit oficialului ucrainean. 

Fostul parlamentar rus Denis Voronenkov, un critic vehement al Kremlinului, a fost împușcat mortal joi în fața unui hotel de lux din centrul Kievului. Un bodyguard a reușit să-l rănească pe atacator, care a murit mai tîrziu.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat crima drept un "act de terorism de stat din partea Rusiei", cu semne de implicare a unor agenți ruși.

Kremlinul a respins cu promptitudine aceste acuzații, condamnînd afirmațiile privind implicarea statului rus în crimă ca fiind "absurde".

Voronenkov era considerat un martor în dosarul împotriva fostului președinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici, acuzat de trădare și demis în urmă cu trei ani pe fondul unor proteste de masă prin care s-au cerut legături mai strînse cu Occidentul.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!