ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ion Nacu s-a clasat pe locul doi la Cupa Europei la judo pentru juniori

10:58 | 26.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Ion Nacu (73 kg) s-a situat ieri pe locul doi la Cupa Europei la judo, rezervată juniorilor, care se desfășoară la Atena (Grecia), relatează MOLDPRES.

Nacu a repurtat trei victorii în preliminarii, cîștigînd grupa sa. În semifinală l-a învins pe Hasan Buyukeser (Turcia), iar în finală i-a cedat compatriotului acestuia, Bilal Ciloglu.

Coechipierii Valeriu Cujbă (55 kg), Mihail Doncilă (60 kg) au obținut dreptul de a lupta în recalificări pentru medaliile de bronz, dar au cedat, ocupînd locurile cinci. În prima fază a recalificărilor au evoluat Cornel Andrieș (73 kg), Adrian Costru, Vadim Tcaci, ambii la categoria de greutate pînă la 66 kilograme.

Solicitat de agenție să comenteze rezultatele obținute, antrenorul emerit Mihail Ciudin a declarat că acestea sînt îmbucurătoare. ”Ele ne demonstrează că în judoul moldovenesc există rezerve, talente și dacă vor fi susținute, atunci vor fi obținute performanțe și la turneele internaționale de seniori”, a spus tehnicianul.

Astăzi în concurs se va încadra Ștefan Popa la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme.

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și Andrei Golban au devenit premianți la Europene. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!