ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM va evalua activitatea miniştrilor, deputaţilor şi directorilor de agenții guvernamentale

12:11 | 27.03.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova (PDM) va evalua activitatea miniştrilor, deputaţilor şi directorilor de agenții guvernamentale, care fac parte sau au fost numiţi în funcţie de formaţiune. Anunţul a fost făcut astăzi de către preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, în urma unei şedinţe a conducerii partidului, informează MOLDPRES.

În cadrul unui briefing de presă, liderul PDM a menţionat că subiectul principal al şedinţei a fost eficienţa activităţii membrilor Guvernului şi Parlamentului. Astfel, s-a decis evaluarea activităţii acestora în baza criteriului profesionist şi a celui sociologic.

„Cine dintre colegii noștri nu-și va putea demonstra eficiența în fața oamenilor, sigur că va pleca din funcție și va fi înlocuit de o altă persoană care va face față obiectivelor. Funcțiile de conducere nu sînt pentru PR, pentru business, nici pentru alte lucruri, acestea sînt pentru eficientizarea instituțiilor”, a menţionat Vlad Plahotniuc.

Tot astăzi, liderul PDM a anunţat despre crearea şi instituirea unui Cod de integritate al membrilor partidului. „Un prim draft al Codului de integritate politică va fi propus spre dezbatere la următorul Consiliu Politic al PDM. Acesta este discutat cu colegi din afara partidului, cu societatea civilă și alţi experți. Avem nevoie de criterii exacte de integritate, pentru a selecta persoane corespunzătoare, care ne vor reprezenta în instituţiile statului”, a specificat Plahotniuc.

De asemenea, liderul democraţilor a menţionat că PDM va contracta o companie sociologică internaţională care va evalua opinia cetăţenilor privind modul în care trebuie să fie reformată clasa politică a ţării, precum şi sistemul de vot aplicat.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17002341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!