ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un medic din Bălţi a fost condamnat la închisoare pentru neglijenţă în serviciu

12:37 | 27.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Un medic obstetrician-ginecolog de la Centrul Perinatal din municipiul Bălţi a fost condamnat la închisoare, cu executare, pentru neglijenţă la acordarea asistenţei medicale, soldată cu decesul unei paciente şi a unui nou-născut, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, la finele anului 2012, medicul a permis externarea prematură a unei femei în urma naşterii, fără a-i examina starea sănătăţii. Ulterior, din cauza unei infecţii, aceasta a fost internată în spital după o săptămînă de la naştere, suferind o intervenţie chirurgicală în urma căreia a decedat.

Într-un alt caz, medicul nu a diagnosticat corect starea unei paciente care trebuia să nască, iar din această cauză copilul s-a născut mort. 

În timpul audierilor, inculpatul nu şi-a recunoscut vinovăţia. Medicul a fost condamnat la doi ani de detenţie şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul medicinii timp de patru ani. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorilor părţilor vătămate a unei sume de 339 mii de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!