ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova ICT Summit – 2017 va avea loc pe 30 martie

13:07 | 27.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Peste 600 de delegați din mai multe țări și-au anunțat participarea la lucrările Moldova ICT Summit – 2017, programat pentru 30 martie. Evenimentul este considerat drept cel mai important forum din Republica Moldova în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, transmite MOLDPRES.

“În acest an, Moldova ICT Summit se va desfășura într-un format nou, avînd propriul sediu, Centrul Tekwill.  Evenimentul este planificat pentru o singură zi, dar cu o agendă încărcată și eficientă. Ne dorim ca Summit-ul să rămînă o platformă productivă de colaborare între sectorul IT, Guvern, comunitatea de afaceri, partenerii de dezvoltare și societatea civilă”, a declarat astăzi, la o conferință de presă, Vitalie Tarlev, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Potrivit oficialului, Moldova ICT Summit-2017 va pune accentul asupra dezvoltării competitivității sectorului TIC din Moldova, promovarea antreprenoriatului IT și proliferarea inovației. Conform agendei, ediția din anul curent al Summit-ului se va focusa asupra a trei direcții de interes major: ICT4Development, ICT4Startups, ICT4Education. 

Prima, organizată în parteneriat cu Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, va prezenta viziunea dezvoltării industriei IT din R. Moldova și intervențiile Guvernului în acest sens. ICT4Startups va estima tendințele globale în domeniul antreprenoriatului IT, evaluarea produselor la nivel internațional și lansarea unor startup-uri de succes. Respectiv, sesiunea ICT4Education va fi dedicată noutăților din domeniul implementării TIC în educație.

Moldova ICT Summit-2017 este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, Agenției Austriece pentru Dezvoltare, împreună cu mai mulți parteneri.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17002345

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!