ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur şi Directorul Regional SEAE au discutat priorităţile Consiliului de Asociere

13:06 | 27.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu Thomas Mayr Harting, Director Regional din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă /SEAE/, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE, discuţiile celor doi oficiali s-au axat pe evoluţiile dialogului Republica Moldova–Uniunea Europeană, în contextul Consiliului de Asociere, care va avea loc la 31 martie 2017, la Bruxelles, unde vor fi discutate progresele ţării noastre pe dimensiunea implementării Acordului de Asociere.

Părţile au salutat negocierile asupra noii Agende de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană, care au avut loc săptămîna trecută, şi au făcut un schimb de păreri asupra perspectivei Summitu-lui Parteneriatului Estic din noiembrie 2017.

Luînd în considerare rolul lui Mayr Harting de reprezentant al UE în formatul „5+2”, au fost abordate ultimele evoluţii în soluţionarea conflictului Transnistrean, priorităţile pentru perioada imediat următoare, precum şi cooperarea regională.

img17002346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!