ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Directorul Regional pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul SEAE

18:38 | 27.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, Director regional pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă (SEAE), care a fost însoţit de Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, comunică MOLDPRES citînd Biroul politici de reintegrare .

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii asupra ultimelor evoluţii înregistrate în dosarul transnistrean şi în dialogul Chişinău-Tiraspol, precum şi asupra perspectivelor de avansare în procesului de negocieri.

A fost relevată deschiderea autorităţilor moldoveneşti pentru discuţii în cadrul tuturor platformelor existente de dialog. Viceprim-ministrul a menţionat importanţa unei viziuni comune a autorităţilor statului, în special în ce priveşte continuitatea lucrărilor în formatul de negocieri „5+2” şi identificarea unei soluţii politice a diferendului transnistrean în condiţiile respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

De asemenea, au fost abordate aspecte relevate ale Protocolului de la Berlin şi alte probleme de importanţă majoră. În context, Gheorghe Bălan şi-a exprimat intenţia de a participa la tradiţionala conferinţă bavareză cu genericul „Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, în cadrul căreia se va referi la acţiunile întreprinse de către părţi în beneficiul populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului.

O altă temă abordată a vizat instituirea controlului în comun la frontiera de stat moldo-ucraineană pe segmentul central (transnistrean) al acesteia, fiind remarcate avantajele şi beneficiile pentru populaţia şi agenţii economici din stînga Nistrului.

img17002357

img17002357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!