ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a efectuat o vizită în raionul Criuleni

18:42 | 27.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a vizitat astăzi raionul Criuleni, unde s-a întîlnit cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi locuitorii raionului. Discuţiile au fost axate pe problemele cu care se confruntă populaţia, precum şi soluţionarea acestora, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în discursul său, Gheorghe Bălan s-a referit la reformele implementate de către Guvern, impactul pozitiv ale acestora, menite să îmbunătăţească condiţiile de trai ale populaţiei şi serviciile publice prestate pe întreg teritoriu al Republicii Moldova.

Vicepremierul a informat şi despre situaţia actuală în procesul de reglementare transnistreană, accentuînd importanţa consolidării poziţiilor instituţiilor statului pe acest subiect.

În context, Gheorghe Bălan a vorbit despre instituirea controlului comun la frontiera de stat moldo-ucraineană la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk, menţionînd avantajele şi beneficiile pentru locuitorii şi agenţii economici de pe ambele maluri ale Nistrului.

De asemenea, Viceprim-ministrul a invitat autorităţile locale să se implice activ în elaborarea proiectelor, care ar putea servi drept bază pentru atragerea investiţiilor în localităţile din Zona de Securitate, dezvoltarea infrastructurii, afacerilor şi crearea locurilor noi de muncă.

La finalul întrevederii, oficialul a răspuns la întrebările interlocutorilor, precizînd că va interveni în soluţionarea problemelor existente.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!