ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane au fost reţinute de SIS pentru justificarea publică a terorismului

12:26 | 28.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Patru persoane, cetăţeni moldoveni şi străini, au fost reţinute pe parcursul anilor 2016-2017 pentru infracţiuni de justificare publică a terorismului, a anunţat astăzi Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS), comunică MOLDPRES.

Potrivit informaţiilor SIS, bărbaţii, cu vîrstele cuprinse între 18 şi 46 de ani, au parcurs un proces rapid de auto-radicalizare şi au aderat la ideologia promovată de organizaţiile teroriste Statul Islamic şi Al-Qaida. Aceştia s-au remarcat printr-un profil religios radical, derulînd activităţi de propagandă şi justificare publică a terorismului, menite să atragă alte persoane de pe teritoriul ţării spre ideologia jihadistă.

Pe numele suspecţilor au fost iniţiate cauze penale. Bănuiţii şi-au recunoscut integral vinovăţia şi, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, au fost traşi la răspundere penală.

Astfel, două persoane au fost condamnate la închisoare pe un termen de trei ani, cu ispăşirea pedepsei într-un penitenciar de tip închis şi cu privarea de dreptul de a desfăşura anumite activităţi  pe o perioadă de patru ani. Altor două persoane le-au fost aplicate  amenzi penale, de asemenea cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate, pe o perioadă de doi ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!