ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuinţele sociale de la Nisporeni vor fi date în folosinţă pînă în luna septembrie 2017

13:52 | 28.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/.  Cele patru blocuri cu apartamente sociale din localitatea Vărzăreşti, raionul Nisporeni, vor fi date în folosinţă pînă în luna septembrie a anului curent, fără a fi acceptat un nou termen de finalizare a lucrărilor. Declaraţia a fost făcută astăzi de Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, care a vizitat şantierul, comunică MOLDPRES.

"După modificarea proiectului a fost necesar de a extinde termenul de executare și finalizare a lucrărilor de construcție. În prezent, observăm că apartamentele sînt construite în proporție de 65%. Vă atenționez că nu vom accepta un nou termen pentru încheierea lucrărilor, blocurile vor fi date în folosință în luna septembrie curent. Vom monitoriza calitatea lucrărilor efectuate și vom stărui asupra respectării graficului", a subliniat oficialul în discuțiile cu antreprenorul general.

La rîndul său, Iunona Lungul, managerul  proiectului de construcţie a locuinţelor sociale în R. Moldova, a informat despre lucrările efectuate şi nivelul de implementare a programului de la Vărzăreşti.  Lungul a menționat lucrările prioritare ce vor fi realizate în perioada imediat următoare.

Construcţia a patru blocuri cu 93 de apartamente sociale în raionul Nisporeni a fost iniţiată în primăvara anului 2015. Costul proiectului este de circa 2,8 milioane de euro. Banii sînt alocaţi de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei,  în cadrul unui împrumut, oferit țării noastre pe un termen de pînă la 20 de ani. Locuinţele urmează să fie finalizate “la cheie”, fiind distribuite familiilor nevoiaşe.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!