ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 400 de vinuri și divinuri au fost prezentate de R. Moldova la două expoziții internaționale

15:35 | 28.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Circa 210 vinuri și divinuri de calitate, inclusiv produse care au obținut cele mai înalte distincții la concursurile internaționale, au fost prezentate de companiile moldovenești la prestigioasa expoziție internațională   „ProWein 2017”, Dusseldorf (Germania). O prezență la fel de impunătoare, cu peste 180 de vinuri, au avut producătorii din Republica Moldova la  „China Food and Drink Fair 2017”, care a avut loc la Chengdu (China), s-a anunțat  astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, informează MOLDPRES.

„Oficiul Național al Viei și Vinului, instituția responsabilă pentru promovarea și consolidarea imaginii Vinului  Moldovei, urmează strategia complexă de marketing, și revine în forță în China și UE pentru a fi prezenți pe piețele-țintă. Datorită reformelor din sector, acum reușim să răspundem perfect așteptărilor consumatorilor cărora le oferim o mare diversitate de vinuri de calitate, și cu personalitate în același timp”, a declarat Gheorghe  Arpentin, directorul Oficiului.

Produsele vinicole au fost prezentate sub brandul de țară „Wine of Moldova”. Organizatorii au mizat și pe potențialul pentru turismul vitivinicol în țara noastră, astfel că au abordat subiectul într-o manieră spectaculoasă – oferirea de tururi virtuale, care demonstrează „pe viu” atuurile Moldovei.” Atît la Dusseldorf, cît și la Chengdu, vizitatorii evenimentelor au format cozi, fiind entuziasmați de posibilitatea de a „călători” spre galeriile vinicole subterane ale Republicii Moldova și 6 vinării, prin utilizarea tehnologiei „realității virtuale”.

Republica Moldova a participat la expoziția „ProWein” pentru a patra oară cu un stand comun sub brandul de țară „Wine of Moldova”, care în acest an a reunit un număr record de vinării – 35. Vinurile Moldovei au fost promovate pe panourile uriașe de la intrarea în expoziție. De asemenea, au fost distribuite 800 de broșuri și 600 de sticle promoționale cu vin Fetească Neagră.

Ediția din acest an a „ProWein”, una dintre cele mai mari expoziții vinicole mondiale, a întrunit 6300 de expozanți din peste 60 de țări, care și-au prezentat produsele celor circa 60.000 de vizitatori.

La ediția din acest an a expoziției „China Food and Drink Fair” Republica Moldova a fost prezentă pentru a doua oară cu un stand comun cu suprafața de 124 metri pătrați, unde și-au expus produsele 24 de companii reunite sub brandul de țară „Wine of Moldova.

„Participarea Republicii Moldova la acest tîrg de vinuri este foarte importantă, dat fiind faptul că piața chineză a vinurilor este în creștere continuă și urmează să devină piața numărul doi din lume în ceea ce privește consumul de vinuri. Cercetările de piață, dar și asemenea evenimente demonstrează că Vinul Moldovei este foarte competitiv pe această piață și ar avea multe de oferit”, a menționat Diana Lazăr, director adjunct al Proiectului de Competitivitate din Moldova, USAID.

În cadrul evenimentului, companiile autohtone au participat la circa 90 de întîlniri de afaceri, revenind în țară cu peste 100 de contacte stabilite pentru colaborări de viitor.  

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img17002379

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!