ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peru: Un avion cu 141 de persoane la bord a luat foc la aterizare

10:05 | 29.03.2017 Categorie: Externe

Lima, 29 mar. /MOLDPRES/. Un avion cu 141 de persoane la bord a luat foc marți în timpul aterizării pe aeroportul din Jauja, oraș din centrul statului Peru, au anunțat mass-media locale, citate de agențiile de presă DPA, AGERPRES și MOLDPRES.

Nu s-a înregistrat niciun deces, dar mai multe persoane au fost rănite ușor, pasagerii avionului Boeing 737, al companiei Peruvian Airlines, reușind să debarce la timp, conform ziarului El Comercio, care a publicat pe internet imagini dramatice din timpul incidentului.

Într-o înregistrare video se văd oameni alergînd din avionul Peruvian Airlines cuprins de flăcări și fum, care se pare că ieșise de pe pistă și avea o aripă ruptă.

Unii martori susțin că pilotul a pierdut controlul aparatului de zbor în condiții de vînt puternic, în timp ce alții spun că incendiul a fost provocat de un cauciuc care a explodat la aterizare.

Avionul efectua un zbor special de la Lima la Jauja, 260 km vest de capitala peruană. Micul oraș a fost practic izolat timp de mai multe săptămîni în urma unor puternice inundații, cele mai grave din Peru în ultimele decenii.

(Editor L. Alcază)

img17002393

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!