ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău s-a reunit Forumul regional al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

12:08 | 29.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Delegaţi din 12 ţări s-au întrunit la Chişinău la Forumul regional al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) pentru Europa şi CSI. Evenimentul este găzduit de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, în perioada 28-29 martie, cu o agendă axată pe consolidarea capacităţilor inovative ale IT, transmite MOLDPRES.

„R. Moldova are o atitudine aparte faţă de sfera TIC, ceea ce denotă interesul şi potenţialul dezvoltării acestui domeniu. Mai multe realizări relevante în acest sens, inclusiv cu susţinerea partenerilor de dezvoltare, arată că ţara noastră îşi respectă obligaţiile asumate faţă de UIT”, a menţionat Vitalie Tarlev, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

La rîndul său, Yushi Torigoe, director adjunct al Biroului de Dezvoltare a Telecomunicațiilor UIT, a subliniat că R. Moldova este unul dintre cei mai activi membri UIT în regiune, fapt confirmat și prin organizarea forumului respectiv. “Evenimentul organizat la Chișinău va facilita acordarea ajutorului țărilor din regiune în crearea parcurilor IT, dezvoltarea ecosistemului inovațional, soluționarea multor probleme din sector”, a precizat oficialul UIT.

Totodată, Stefan Liller, reprezentant rezident adjunct al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în R. Moldova, a constatat că Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, asumate de ONU la nivel global pînă în anul 2030, pot fi realizare doar ca urmare a „atragerii inovațiilor şi investiţiilor, creării parteneriatelor direcționate spre sectorul TIC și noile tehnologii ce stau la baza tuturor scopurilor de dezvoltare”.

Forumul de la Chişinău a reunit reprezentanți ai administrațiilor în domeniul comunicațiilor și factori de decizie, operatori de telecomunicații, producători de echipamente, dezvoltatori software, delegaţi din partea mediului academic, societăţii  civile, agențiilor de dezvoltare și finanțare din Europa și CSI.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17002396

img17002396

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!