ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRCETI a publicat Raportul de activitate în anul 2016 pe pagina sa web oficială

12:39 | 29.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Consiliul de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a publicat astăzi raportul de activitate pe anul 2016 pe pagina sa oficială. Documentul constată că ANRCETI a făcut față provocărilor anului 2016, principala fiind crearea mecanismelor necesare pentru implementarea prevederilor Legii privind accesul pe proprietăţi şi utilizarea partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice și ale Legii comunicațiilor poștale, informează MOLDPRES.

Prin legile adoptate Agenției i-au fost acordate atribuțiile de reglementare a domeniilor respective. ”În scopul exercitării noilor sale atribuții, au fost derulate două activități importante: elaborarea și adoptarea cadrului de reglementare necesar pentru aplicarea legilor menționate și desfășurarea unei campanii de informare a autorităților publice locale despre obligațiile ce le revin conform Legii privind accesul pe proprietăţi”, a menționat directorul ANRCETI, Grigore Varaniţa.

Anul trecut Agenția a elaborat și aprobat, de asemenea, actele de reglementare necesare pentru lansarea serviciului național unic de urgență 112 și demararea etapei a patra a analizei pieţelor de comunicații electronice definite de ea drept susceptibile reglementării preventive. Potrivit directorului, această lucrare va fi continuată în anul 2017, ea fiind una din principalele priorități ale Agenției pentru anul curent.

Agenda priorităților Agenției pentru anul 2017 include și punerea în aplicare a actelor de reglementare aprobate de aceasta în scopul implementării Legii privind accesul pe proprietăţi și a Legii comunicațiilor poștale, monitorizarea respectării de către furnizori a obligațiilor stabilite în aceste și alte acte de reglementare emise de autoritate, dar și onorarea sarcinilor de Președinte al Grupului autorităților de reglementare a comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic, funcție pe care ANRCETI o exercită începînd cu 1 ianuarie 2017. 

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!