ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ivan Zamfirov a cucerit bronzul la Europenele U-23 de lupte libere

14:17 | 29.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Luptătorul moldovean de stil liber Ivan Zamfirov (57 kg) a urcat ieri pe treapta a treia a podiumului de premiere la Campionatul European Under-23, care se desfășoară la Szombathely (Ungaria), relatează MOLDPRES. 

În meciul pentru medalia de bronz el l-a învins cu scorul 11-0 pe reprezentantul gazdelor, Tamas Roman. Anterior a repurtat două victorii și a suferit o înfrîngere în semifinală.

Astăzi Mihail Eșanu (61 kg) a obținut o victorie în preliminarii și a suferit eșec în cea de-a doua partidă din cadrul sferturilor de finală. În aceeași fază a turneului a suferit înfrîngere și Toma Vascan (70 kg).

Mîine se vor încadra în concurs membrii lotului național de lupte greco-romane, după care va urma turneul rezervat luptelor feminine. Republica Moldova este reprezentată la Europene de 12 sportivi și 3 luptătoare. 

Campionatul se va încheia pe 2 aprilie. 

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, profesor la Liceul Republican cu Profil Sportiv, care e dublu campion european (1977, 1978), premiant la Mondiale (1978), categoria de greutate pînă la 74 de kilograme, campion al Uniunii Sovietice (1976) și al Spartachiadei popoarelor din URSS (1975).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17002402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!