ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețul aurului a crescut după ce Marea Britanie a declanșat Brexit-ul

17:52 | 29.03.2017 Categorie: Externe

Londra, 29 mar. /MOLDPRES/. Cotația aurului a crescut miercuri pe măsură ce incertitudinile cu privire la negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, alegerile din Franța și politicile economice ale președintelui SUA, Donald Trump, au crescut apetitul pentru metal galben, o valoare de refugiu preferată de investitori în momente de incertitudine, informează AGERPRES și MOLDPRES cu referire la Reuters.

Pe piața spot prețul aurului înregistra la ora 11:22 GMT o creștere de 0,1%, pînă la 1.252,35 dolari uncia.

"Există foarte multe incertitudini cu privire la politicile președintelui Trump destinate relansării schimburilor comerciale, iar în Europa incertitudinea este generată de alegerile din Franța și debutul oficial al negocierilor pentru Brexit", a declarat Carsten Fritsch, analist la Commerzbank.

Șefa Executivului britanic, Theresa May, a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană.

(Editor L. Alcază)

img17002412

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!