ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 30 martie 2017

18:52 | 29.03.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) va organiza o conferință de presă cu genericul ”Investigarea unei scheme de escrocherie în proporții deosebit de mari (însușirea mijloacelor bănești sub pretextul construirii locuințelor)”.

Ora 10.00, sala de conferințe, PCCOCS.  

***

Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC în colaborare cu Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor invită la cea de-a VIII-a ediție a Moldova ICT Summit.

Ora 9.30, Centrul Tekwill, str. Studenților 9/11, sectorul Rîșcani, în spatele blocului 3 de studii al Universității Tehnice a Moldovei.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” invită la prezentarea unui Policy Report pe domeniul evaluării eficienţei întreprinderilor cu capital de stat.

Ora 11.00, sala de conferințe a IDIS, Iacob Hîncu 10/1.

***

Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republică Cehă, va avea loc evenimentul ”Republica Moldova – Republica Cehă: Consolidarea parteneriatelor culturale”.

Ora 12.00, Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

***

În cadrul Moldova ICT Summit 2017, va fi lansat proiectul pilot Technology Nation Moldova susținut de Fondul ucrainean BrainBasket în colaborare cu WNISEF și IHUB Chișinău.

Ora 13.00, sala Imaginarium, Tekwill, str. Studenților 9/11.

***

Asociația obștească „Centrul Media pentru Tineri” și Alianța Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema „Eu vreau și pot – angajarea tinerilor cu nevoi speciale în cîmpul muncii”.

Ora 10.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Asociaţia obştească Piligrim-Demo invită la evenimentul de prezentare a rezultatelor primului sondaj de opinie publică privind percepţia populaţiei despre funcționarea instituțiilor sociale, economice și politice din UTA Găgăuzia. 

Ora 10.30, sala Rome a Centrului de conferinţe Summit Events, str. Tighina 49/3. 

***

La Centrul Moldexpo va avea loc deschiderea oficială a Expoziţiei internaţionale specializată „Celebration”, ediţia a X-a, şi a Tîrgului Specializat de imobiliare „Imobil Moldova”, ediţia a XIX-a, care se vor desfășura pînă la 2 aprilie. 

Ora 11.30. 

***

Centrul de informații universitare invită la festivitatea solemnă dedicată finaliștilor Proiectului „Burse pentru tineri din instituții de tip internat”, ediția 2016. 

Ora 12.30, Hotelul „Codru”, Sala Courtyard, str. 31 August 1989 nr. 127.

***

Uniunea Artiştilor Plastici din RM invită la vernisajul expoziției ”Scenografie”. 

Ora 15.00, Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 3.

***

La Chișinău va avea loc finala Concursului Naţional al Tinerilor Jurişti, ediţia 2017. 

Ora 15.30, Radisson Blu Leogrand Hotel, sala Loft. 

***

Revista pentru femei din Moldova ”Aquarelle” invită la conferința de presă organizată cu ocazia Balului de Primăvară Aquarelle, la care vor participa invitații speciali ai festivității – trupa Carla's Dreams. 

Ora 16.00, Palatul Național “Nicolae Sulac”, etajul 2. 

***

La Librăria din Centru va avea loc o seară poetică cu participarea lui Robert Șerban (Timișoara). 

Ora 18.15. 

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Prim-ministrul Pavel Filip efectuează, în perioada 29 martie–1 aprilie, o vizită de lucru în Regatul Belgiei și în Marele Ducat de Luxemburg.

***

Delegația Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, condusă de președintele autorității, Viorica Cărare, participă, în perioada 29-30 martie 2017, la Conferința Internațională cu genericul: "20 de ani de concurență în România", care se desfășoară la Parlamentul European, la Bruxelles.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!