ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane au fost reţinute pentru escrocherie în domeniul imobiliar

12:04 | 30.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Trei persoane au fost reţinute pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari în domeniul imobiliar. Anunţul a fost făcut astăzi de către adjunctul interimar al procurorului şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Valeriu Bodean, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează MOLDPRES.

Potrivit procurorului, acţiunile ilegale au avut loc în perioada 2007-2015. „Suspecţii, sub pretextul construcţiei complexului locativ „Palmiere şi Stele” din sectorul Ciocana al capitalei, au primit de la circa 400 de persoane fizice, sub formă de investiţii pentru locuinţe, mijloace băneşti în sumă de peste patru milioane de euro, care nu au fost trecuţi în contabilitatea întreprinderii şi au fost utilizaţi de către făptuitori în scopuri personale”, a spus Bodean.

Oamenii legii au specificat că temei pentru inițierea urmăririi penale au constituit plîngerile parvenite de la un șir de persoane care au investit în aceste imobile. „În urma cercetărilor la fața locului s-a stabilit că un bloc din complexul locativ este finalizat în proporție de 70%, al doilea bloc avea doar fundament și cîteva etaje. Sumele investite de cetățeni variau de la 20 de mii la 50 mii de euro, în funcție de suprafața apartamentului. Suprafețele erau preconizate de la 50 pînă la 100 de metri pătrați. Unele apartamente erau vîndute cu toate că se aflau deja în gaj la instituțiile financiare pentru obținerea unor credite”, a afirmat Bodean.

În cadrul cauzei, au fost efectuate  percheziții la domiciliile bănuiţilor fiind depistate și ridicate înscrisuri de ciornă, documente financiare și contabile, contracte, precum şi acte ce confirmă utilizarea mijloacelor băneşti pentru procurarea automobilelor de lux.

Persoanele au fost reţinute pentru 72 ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani de închisoare. 

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!