ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenori din Hînceşti au participat, la Varșovia, la Forumul de afaceri Polonia – R. Moldova

17:07 | 30.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Un grup  format de 16 antreprenori în domeniul agro-alimentar din  raionul Hînceşti au participat la  Forumul de afaceri Polonia – Republica Moldova, care s-a desfăşurat la Varşovia. Acest eveniment a avut loc în cadrul  unei vizite de studiu în Polonia a antreprenorilor, desfăşurată în perioada 26 – 29 martie, care a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei în cooperare cu Camera de Comerţ şi Industrie a Poloniei, cu suportul financiar al proiectului East Invest, informează MOLDPRES. 

Serviciul de presă al CCI a precizat că antreprenorii moldoveni au efectuat o vizită de lucru la compania Ewa-Bis, cel mai mare exportator de fructe din Polonia. Reprezentanţii  acestei companii s-au arătat interesaţi de comerțul cu țara noastă şi au menţionat că sînt dispuşi să importe struguri, mere, cireșe, gutui etc. De asemenea, delegația din țara noastră a vizitat Fabrica de Mașini Agricole din regiunea Białystok. 

La finalul vizitei, reprezentanții mediului de afaceri din cele două ţări  au făcut schimb de oferte comerciale. Antreprenorii moldoveni au fost surprinși de interesul polonezilor față de comerțul cu ţara noastră şi au lansat propunerea de a crea o asociație comună care să asigure o cantitate suficientă de produse pentru a fi exportate în Polonia. 

East Invest este un proiect lansat la inițiativa Uniunii Europene care vizează sprijinirea dezvoltării unui mediu economic favorabil și sector privat competitiv, precum și consolidarea creșterii fluxurilor comerciale și a investițiilor între statele membre ale UE și cele 6 țări din Parteneriatul estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R. Moldova și Ucraina). 

(Reporter A. Mardare, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!