ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tudor Copaci a fost numit în funcţia de director al Consiliului de administrare al ANRE

16:11 | 30.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Directorul Agenţiei Achiziţii Publice din cadrul Ministerului Economiei, Tudor Copaci, a fost numit în funcţia de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), potrivit unei hotărîri adoptate astăzi de Parlament, informează MOLDPRES.

Directorul Consiliului de administraţie a fost desemnat la propunerea Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. În urma audierilor în cadrul comisiei, Tudor Copaci a acumulat cel mai mare punctaj - 821.

Tudor Copaci este în prezent director al Agenţiei Achiziţii Publice din cadrul Ministerului Economiei, funcţie deţinută şi în perioada 2009-2013. Între anii 2008-2009, dar şi în 2013-2015, el a fost ministru adjunct al Economiei, responsabil de domeniul energetic. În ianuarie-septembrie 2016 a deţinut funcţia de secretar general al Guvernului.

În total la concursul final au participat zece candidați. Fostul șef al ANRE, Victor Parlicov, expert la IDIS „Viitorul”, care s-a plasat pe locul doi, a acumulat 750 de puncte, Vasile Daud – 615,  Alexandru Lupan – 597, Mihail Cernei - 545.

Anterior, mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi în energetică au propus ca viitorii directori ai Consiliului de administraţie al ANRE să fie aleşi de o comisie specială, după modelul celei care l-a selectat pe Guvernatorul Băncii Naţionale.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17002437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!