ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase halterofili moldoveni vor participa la Campionatul European

16:57 | 30.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Șase halterofili moldoveni vor evolua la Campionatul European din anul curent, care va avea loc în orașul Split (Croația) în perioada 1-8 aprilie, relatează MOLDPRES.

Aceștia-s Oleg Sîrghi, Iurie Dudoglo, Sergiu Cechir, Andrei Bîrca, Alexandru Șpac și Natalia Prișcepa.  

"Am avut ocazia să mai cîştig medalii la Campionatele Europene. Nu pierd această speranţă niciodată”, a declarat în ajunul deplasării la campionat Serghei Cechir. ”Întotdeauna am evoluat normal la Europene şi Mondiale. Sperăm să participăm bine și acum”, a spus vicepreşedintele federației naționale de profil Sergiu Crețu. Oleg Sîrghi a revenit în lot după o pauză de aproximativ un an și jumătate. ”Obiectivul meu este ca pînă la încheierea carierei sportive să devin cvintuplu campion european”, a declarat acesta, care-i triplu campion continental.

Cel mai bun halterofil moldovean este Tudor Casapu, care-i campion olimpic la Barcelona (Spania, 1992).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!