ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gas Natural Fenosa a prelungit termenul de prezentare a ofertelor pentru noile contracte de furnizare a energiei

18:11 | 30.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Companiile Gas Natural Fenosa în Moldova au prelungit pînă la 31 martie termenul de prezentare a ofertelor pentru noile contracte de furnizare  a energiei electrice. Este a treia oară cînd termenul este extins în lipsa unor oferte sigure, după ce anterior acesta a fost prelungit pînă la 27, apoi pînă la 30 martie, informează MOLDPRES.

Compania a prelungit termenul de prezentare a ofertelor  la solicitarea Energocom și firmei ucrainene DTEK ”Pavlogradugoli” pe motiv că au nevoie de timp suplimentar ”pentru concretizarea posibilităţii de furnizare a energiei electrice conform condiţiilor înaintate”. Și Ministerul Economiei a recomandat astăzi companiilor Gas Natural Fenosa în Moldova să prelungească termenul de prezentare a ofertelor.

Această decizie a fost luată în şedinţa de astăzi a Comitetului de recepționare, deschidere şi validare a ofertelor pentru achiziţia de energie electrică pentru perioada 1 aprilie 2017 - 31 martie 2018, cu participarea reprezentanţilor companiei furnizoare Centrala Termoelectrică Moldovenească, precum şi a membrilor Grupului de observatori ai procesului.

Vechiul contract expiră la 31 martie. La fel ca și în 2015, Republica Moldova a importat în anul trecut  energie dintr-o singură sursă, Centrala de la Cuciurgan.

 (Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img17002446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!