ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sîmbătă-luni, 1-3 aprilie 2017

19:19 | 31.03.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Sîmbătă, 1 aprilie

În contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătăţii cu genericul „Depresia: să vorbim!”, Centrul de Sănătate Publică municipiul Chişinău va organiza în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt” activităţi de informare, comunicare şi sensibilizare a populaţiei privind importanţa menţinerii şi protecţiei sănătăţii ca o problemă de ordin global şi efectele depresiei asupra organismului uman.

Ora 10.00.

Duminică, 2 aprilie

Ministerul Tineretului şi Sportului invită la evenimentul de lansare a proiectului „Varnița – Capitala Tineretului 2017”.

Orele 12.00-19.00, Centrul de Cultură şi Tineret din s. Varniţa, raionul Anenii Noi.

***

Centrul Republican al Voluntarilor invită la Festivalul Faptelor Bune, în cadrul căruia peste 1200 de voluntari vor fi antrenaţi în 68 de activităţi de voluntariat în or. Chişinău, Bălţi, Tiraspol, Rîbniţa, Dubăsari, Basarabeasca, Orhei şi în alte oraşe.

10.30-11.00 - Inaugurarea oficială – strada pietonală E. Doga.

11.00-12.00 - Deplasarea voluntarilor la locurile de desfăşurare a activităţilor în or. Chişinău.

12.00-16.00 - Activităţi de voluntariat prin or. Chişinău şi în alte orașe.

12.00-18.00 - Donarea sîngelui la punctul mobil de colectare de pe str. A. Doga, iarmaroc, expoziţii de tablouri şi cărţi, master class, sănătate şi sport (consultaţii), peste 68 de activităţi de voluntariat în toată ţara.

17.30-18.00 - Totalizarea rezultatelor, premierea voluntarilor – strada pietonală E. Doga.

18.00-20.00 - Open Air „Good Deeds Day 2017”, cu participarea interpreţilor estradei moldoveneşti.

***

Ambasadorii Ungariei, Italiei, Poloniei și Centrul “Don Bosco” invită la Campionatul de Ping Pong dedicat tinerilor și copiilor.

Ora 14.00, Centrul Salezian "Don Bosco", stradela Muncesti, 9.

Luni, 3 aprilie

Organizaţia Veteranilor din Republica Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „9 mai”.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei INFOTAG.

***

Asociaţia obştească „Patria noastră – Moldova” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Noi l-am votat pe Preşedinte. Avem întrebări de pus Preşedintelui”.

Ora 10.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

La Chișinău va avea loc Forumul Internaţional „Uniunea Economică Euroasiatică – Republica Moldova” .

Ora 11.00, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va efectua, în perioada 1–5 aprilie curent, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. 

Programul vizitei include întrevederi bilaterale cu Vicepreședintele, Prim-Ministru al EAU și Conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan Bin Saeed Al Mansoori, conducerea Camerei de Comerț Dubai și a companiilor Emirates Airlines, Mubadala Investment Company și LULU, organizatorii „Expo DUBAI 2020”, precum și reprezentanții diverselor instituții și organizații care acordă asistența tehnică.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!