ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: Acordul semnat de şeful statului şi Uniunea Euroasiatică este un document fără valoare juridică

13:17 | 03.04.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Acordul de colaborare a Republicii Moldova cu Uniunea Euroasiatică, ce urmează să fie semnat astăzi de Președintele țării Igor Dodon este un document nul şi fără nici o valoare juridică. Declarația a fost făcută azi de către Premierul Pavel Filip, în urma ședinței săptămînale a Partidului Democrat din Moldova, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferinţe de presă, Prim-ministrul a specificat că prin semnarea acestui document, „Igor Dodon încearcă să-și continue războiul împotriva Acordului de Asociere. Acest acord nu va avea putere juridică, documentul nu este semnat în numele ţării, nu are avizul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene şi nu respectă normele legale. În R. Moldova, Parlamentul este organul reprezentativ, acesta aprobă direcţiile politice interne și externe. Este adevărat, președintele poartă negocieri, dar trebuie să-l prezinte spre ratificare Parlamentului, aşa cum prevede legea. De aceea, Igor Dodon trebuie să declare partenerilor săi că acesta nu este un document care să producă efecte juridice”, a menţionat Filip.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a specificat că la şedinţă s-a discutat despre agenda de reforme, reforma sistemului de pensii, precum şi despre crearea unui ghişeu unic pentru oferirea serviciilor de calitate cetăţenilor. „Oamenii vor merge într-o singură instituţie şi acolo vor beneficia de servicii de calitate. Astfel, Întreprinderea de Stat Registru va fi reorganizată în instituţia publică Agenţia pentru Servicii Publice, la care se vor alătura şi Întreprinderile „Registru" şi „Cadastru", Camera de Licențiere, Camera Înregistrării de stat şi Serviciul Stare Civilă. În acest fel, se va reduce birocraţia, iar cetăţenii vor avea acces la servicii de calitate din partea statului”, a conchis Pavel Filip.

Tot în cadrul conferinţei de presă, şeful Cabinetului de miniştri a vorbit despre bilanțurile vizitei sale la Bruxelles.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17002510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!