ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Octavian Calmîc a invitat oamenii de afaceri din EAU să investească în R. Moldova

13:53 | 03.04.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a participat la cea de-a VII-a ediție a Conferinței internaționale „Annual Investment Meeting” cu genericul „Investițiile internaționale – calea spre competitivitate și dezvoltare”, desfășurată la Dubai. Republica Moldova, prin așezarea sa geografică, avînd acorduri de liber schimb atît cu UE, cît și CSI, promovează ”politică de 360 grade”, fiind un pod de circulație a mărfurilor atît spre vest și est, cît și spre nord și sud, a declarat vicepremierul în cadrul reuniunii, comunică MOLDPRES.

Octavian Calmîc a invitat oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite (EAU) să învestească în Moldova, care oferă condiții foarte avantajoase prin acordurile pe care le are.

Pe de altă parte, vicepreședintele, prim-ministrul EAU și conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, cît și alți oficiali din Emirate au apreciat decizia autorităților de la Chișinău privind eliminarea regimului de vize pentru cetățenii unor state, inclusiv cei din EAU. În opinia autorităților de la Dubai, acest pas va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre statele noastre și va permite implementarea unor proiecte investiționale reciproc avantajoase pentru ambele țări.

În cadrul vizitei de lucru în EAU, care se desfășoară în perioada 1–5 aprilie, vicepremierul Octavian Calmîc va avea întrevederi cu conducerea Camerei de Comerț Dubai și a companiilor Emirates Airlines, Mubadala Investment Company și LULU, organizatorii „Expo DUBAI 2020”, precum și reprezentanții diverselor instituții și organizații care acordă asistența tehnică.

În luna februarie 2017, la Chișinău s-a aflat o delegație a Emiratelor Arabe Unite, condusă de ministrul emiratez al Economiei, Sultan Bin Saeed Al Mansoori. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce țin de atragerea investițiilor din Emiratele Arabe Unite în economia națională, implementarea unor proiecte comune în diferite domenii, precum și aspecte ale avansării negocierilor privind semnarea Acordului bilateral de promovare și protejare a investițiilor. La Forumul de afaceri moldo-emiratez au participat circa 100 de companii din Republica Moldova și peste 20 de directori al marilor companii din EAU.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img17002512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!