ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turneul „Pianul călător” a ajuns la cea de-a VII-a ediţie

17:57 | 03.04.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Cea de-a VII-a ediţie a turneului „Pianul călător”, susţinut de pianistul român Horia Mihail  va începe cu un concert în ritm de vals la Chişinău, care va avea loc pe 5 aprilie la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Apoi turneul va continua pînă pe 4 mai în 15 localități din România, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chişinău în colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune, Asociaţia Culturală „Accendo” şi Sala cu Orgă din capitală.

Solicitat de MOLDPRES, directorul ICR, Valeriu Matei a menţionat că instituţia pe care o conduce susţine al cincilea an acest turneu. În cadrul programului din anul curent, a precizat el,  a fost inclusă muzică de Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel şi Debussy.

„De şapte ani încerc să spun lumii poveşti muzicale. Au fost ani în care am acordat atenţie unor mari compozitori, ani în care curentele muzicale au fost puse în valoare. Anul acesta, sper să fie bine primită această invitaţie la vals, pentru că voi prezenta piese extrem de interesante, rafinate, ce dau substanţă şi valoare istorică acestui gen, care este poate mai mult asociat cu serile dansante”, a declarat cu ocazia acestui turneu pianistul Horia Mihail.

Potrivit organizatorilor, scopul  turneului este de a aduce bucurie melomanilor, dar avînd și obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani. În urma celui de-al șaptelea turneu, Pianul Călător va rămîne la Caracal, oraș ce a găzduit mai multe spectacole ale turneelor organizate de Radio România.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17002522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!