ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iurie Dudoglo a devenit vicecampion european la haltere

18:20 | 03.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Halterofilul moldovean Iurie Dudoglo a devenit astăzi la Split (Croația) vicecampion european la categoria de greutate pînă la 56 kilograme în suma celor două exerciții, relatează MOLDPRES.

Asta după ce a totalizat la cele două probe din program 261 de kilograme (115 kg la stilul smuls și 146 la aruncat). Rezultatele înregistrate i-au permis totodată să obțină distincția de argint la primul exercițiu și cea de aur la a doua probă.

Campion a devenit Mirco Sacarantino (Italia) cu un total de 266 kilograme. Medalia de bronz i-a revenit lui Constantin Ciotoiu (România, 242 kg).

Republica Moldova este reprezentată la campionat de încă cinci halterofili: Oleg Sîrghi, Sergiu Cechir, Andrei Bîrca, Alexandru Șpac și Natalia Prișcepa. Competiția se va încheia pe 8 aprilie. 

”Întotdeauna am evoluat normal la Europene şi Mondiale. Sperăm să participăm bine și acum”, a declarat pentru mass-media în ajunul deplasării la Europene vicepreşedintele federației naționale de profil Sergiu Crețu.

Cel mai bun halterofil moldovean este Tudor Casapu, care-i campion olimpic la Barcelona (Spania, 1992).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17002524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!