ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldoveanul Artur Ioniță a marcat două goluri în meciul Palermo – Cagliari

09:50 | 04.04.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Mijlocașul moldovean, Artur Ioniță, a înscris două goluri în partida Palermo – Cagliari din etapa a 30-ea a campionatului Italiei la fotbal, Serie A, relatează MOLDPRES.

Meciul s-a încheiat cu scorul 3-1 în favoarea echipei sale. Artur Ioniță s-a remarcat cu două șuturi precise la începutul reprizei secunde și în finalul ei. Este pentru prima oară cînd un fotbalist moldovean realizează o ”dublă” în campionatul italian. El are la activ și o pasă de gol servită în meciul din deplasare cu Sampdoria, disputat în februarie curent.

Artur Ioniță s-a aflat în afara terenului de joc timp de aproximativ patru luni, după o accidentare suferită (ruptură multiplă a tibiei piciorului drept) pe 12 septembrie trecut în timpul meciului cu echipa Bologna.

Jucătorul moldovean a fost achiziţionat de Cagliari contra sumei de 4,5 milioane de euro de la retrogradata în Serie B Hellas Verona, semnînd un contract pe 3 ani cu opțiune pentru al patrulea, fiind primul fotbalist moldovean care evoluează în campionatul Italiei, Serie A.

Transferul său este cel mai scump din istoria fotbalului moldovenesc. Artur Ioniţă (26 de ani) este un produs al clubului Zimbru Chișinău, unde s-a antrenat în adolescență 10 ani. În cariera sa, fotbalistul a mai evoluat pentru Iskra Rîbniţa şi clubul elveţian Aarau. În sezonul trecut, jucătorul nostru a bifat 32 de meciuri în campionatul şi Cupa Italiei pentru Hellas Verona şi a înscris 4 goluri. La echipa națională a jucat 21 de meciuri și a marcat două goluri. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17002535

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!