ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul raional din Orhei a primit finanţare pentru un proiect de eficientizare energetică

16:21 | 04.04.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) şi autorităţile locale din Orhei au semnat astăzi un contract de finanţare pentru un proiect de eficientizare energetică a spitalului raional, informează MOLDPRES.

Potrivit contractului, la instituţia medicală din Orhei vor fi efectuate lucrări de izolare a pereţilor blocului chirurgical, schimbarea geamurilor şi uşilor, izolarea termică a acoperişului, precum şi a planşeului subsolului.

Pentru realizarea acestui proiect este necesară o investiţie de peste 8,6 milioane de lei, bani ce vor fi alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. Pe parcursul anului 2017 urmează să fie valorificată suma de trei milioane de lei.

Anterior, ADR Centru a mai realizat la Spitalul raional Orhei, cu suportul tehnic și financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, proiecte investiționale de schimbare a ferestrelor și ușilor exterioare ale Centrului Perinatal, instalarea sistemului de monitorizare a energiei, renovarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare la blocul pediatric, instalarea de ferestre eficiente energetic pentru blocul terapeutic ş.a.

Potrivit Elenei Palanciuc, directorul IMSP Spitalul raional Orhei, ca urmare a realizării proiectelor deja implementate, dar şi a celor în curs de desfăşurare, vor avea de cîştigat cei şase sute de angajaţi ai instituţiei, precum şi aproximativ 15 mii de pacienţi care vor beneficia de servicii medicale mai calitative şi eficiente.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17002553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!